“Klote zon” bij Eneco

Wie kent hem nog? Klote zon? En weet je ook uit welk jaar?

Donderdag mochten we op bezoek bij Eneco World. Zo’n 20 managers van diverse mooie A-merken waren present.

Allereerst luisterden we naar marcom manager Jolanda Ravenek, waarin ze naast een boeiend verhaal over de diverse campagnes (oa ‘klote zon’) ook haar persoonlijke ervaringen deelde. Wat ging er door haar heen op het moment dat demonstranten zich keerden tegen duurzame initiatieven? En….nou ja, je had er bij moeten zijn. Want HQ bijeenkomsten typeren zich juist door een integere setting waar eerlijkheid en openheid voorop staan. Meer zeggen we niet 😉 Bijzonder was het des te meer!

Je had erBIJ moeten zijn
Na een goede bak met gebak, werden we rondgeleid door het rijkelijk (natuur) verlichte hoofdkantoor aan de A20, waar Rotterdamse trots rondzingt. Kunst, een blitse koffiecorner en een restaurant, waar La Place trots op zou zijn. Dit wisselde zich af met het verhaal dat enkele duizenden bijen huishouden op het dak van de indrukwekkende, witte reus.

Het hart van de HQ events; de Manager Meetup
Terwijl we verwend werden met een luxe lunch, schoven we aan bij drie professionele moderators, die de managers door een bijzondere sparringsessie begeleidden; de Manager Meetup. En anderhalf uur bleek ook toen nog té kort voor de vele persoonlijke ervaringen, inspiratie en kennis die we eigenlijk wilden uitwisselen. ‘ Dit smaakt naar meer’, klonk het unaniem.

Alhoewel de zon zich deze dag wat verscholen hield, haalde niemand het in zijn hoofd haar te vervloeken. Zelfs niet 11 jaar nádat de commercial verscheen…

Op naar de winterzon op 28 november, bij het HQ van ING!

“Het goede doen” bij HEMA

Wat was het een mooie én inspirerende dag op het HEMA hoofdkantoor op de NSDM Werf in Amsterdam!
Of het nu kwam door de locatie – een gebouw met een stoer uiterlijk geïnspireerd op de industriële groothandelsgebouwen uit de jaren ’50- of de heerlijke (wereldberoemde) HEMA tompouces inclusief HQ logo, we zullen het niet weten, maar we zaten direct in de goede flow: “Het Goede Doen”.

Na een korte introductie van 2 nieuwe gezichten in ons midden en de uitwisseling van de meest hilarische anekdotes over onze eigen HEMA ervaringen, kregen wij een interessante, enthousiaste presentatie over het duurzaamheidsbeleid van HEMA.

De bekende manager meet up, dit maal in een iets andere setting dan gebruikelijk, leidde ook dit maal tot inspirerende inzichten en bijzondere interacties. We hadden hier graag nog even een vervolg gegeven, maar die gelegenheid bood ons strakke middagprogramma (helaas zouden wij bijna zeggen) niet.

Ons werd namelijk een uniek kijkje achter de schermen in de spiksplinternieuwe in-house fotostudio op dit hoofdkantoor gegund. Wat was het een verrassende twist toen wij onze gastvrouw Marry Jansen als een waar fotomodel zagen prijken op de covers van enkele HEMA magazines. Doutzen watch your back!

In de tussentijd hadden 6 geselecteerde managers van goede doelen zich gemeld voor hun pitches in een ware Dragon’s Den. Ga er maar aan staan: In 5 minuten (de gsm van Corné fungeerde voor een moment als HEMA kookwekker) een vraag presenteren voor 11 kritische A-Merkmanagers.

Na een kort overleg werd door het HQ netwerk van A-merkmanagers JA gezegd tegen Day of Change , Fietsersbond en Vereniging Rembrandt. Babette, Deodaat en Marloes, gefeliciteerd!
We gaan jullie helpen met ons netwerk, onze kennis en middelen. De power van A-merken gebundeld!

En zo kwam er een einde aan een bijzonder enerverende middag!
Gelukkig bleek de HEMA Vestiging op de begane grond van het Hoofdkantoor nog open, nog snel even een rookworstje ‘gescoord’ voor onderweg..

Zin het volgend HQ event bij ENECO? Hou dan onze pagina in de gaten voor informatie.

HQ Challenge

Op 9 mei ontmoeten de marcom managers van diverse A-merken in de middag op het hoofdkantoor van de HEMA. Zie hier nog eens het programma. Het centrale thema  van deze dag “Het goede doen”. En dat gaat zeker gebeuren. Tijdens deze bijeenkomst maken wij namelijk een start maken met een prachtig initiatief, de HQ Challenge.

Corné legt het je graag uit wat dit inhoudt voor 9 mei.

In samenwerking met Nederland Filantropieland zal in april een oproep verspreid worden aan 5000 relaties in goede doelenland via een nieuwsbrief. Hierin worden marcom professionals van goede doelen gevraagd schriftelijk hun vraagstuk aan HQ voor te leggen. Uit deze inzendingen worden 3-5 professionals geselecteerd die gevraagd worden op 9 mei in een zgn ‘dragon’s den’ hun droom te pitchen. On the spot zullen door de leden van het netwerk drie goede doelen professionals worden uitgekozen, die een jaar lang zullen worden ondersteund in de vorm van een supportproject (denk aan kennis, middelen, capaciteit, netwerk). Een ultieme uitdaging voor de leden van HQ Exchange om de droom van deze Goede Doelen managers te verwezenlijken. Het goede doen in praktijk gebracht!

Bekijk de briefing aan de Goede Doelen professionals via deze link

HQ challenge plan maken in 2 daagse

In het netwerk wordt er al een tijd over gesproken; een 2 daagse waarin we elkaar beter leren kennen, echt even de tijd hebben, en werken aan een gezamenlijke opdracht. Met een warme lijn naar QL Hotels via Marjan Reitsma (bekend van oa de Librije en het Kruisherenhotel), zetten we in op een geweldige plek. Hier werken we het plan uit tbv de Goede Doelen professionals die we geselecteerd hebben op 9 mei. Daarnaast is er ruimte voor collegiale sparring, maken we plezier en kun je ook nu weer rekenen op topverzorging.

Heb je interesse? Kijk dan met ons welke 2 dagen het beste passen via deze datumprikker. Je verbindt je nog nergens aan.

Adembenemend Rijksmuseum

Heb jij al eens nagedacht over wat de Nachtwacht in jullie customer journey is? Het optimaliseren van de customer journey, in de adembenemende plaats waar jaarlijks ruim 2 miljoen mensen die reis maken. Dat was de aanleiding van het bezoek van de HQ bijeenkomst op 24 januari. Wat was het een bijzondere start van een nieuw jaar. Via de zij-ingang betraden de plek waar ’s Nederlands grootste kunstschatten huisvesten. Na de ontvangst in een van de torens, als een een kijkje achter de schermen, werd gestart met de customer journey Quest door het prachtige bouwwerk van Pierre Cuypers.

De HQ leden werden verdeeld in twee groepen. De ene groep mocht aan de hand van een app de reis maken die ruim 2 miljoen bezoekers jaarlijks afleggen in het Rijksmuseum. De anderen kregen de volledige vrijheid om op eigen gelegenheid de tentoonstellingen en faciliteiten te bezoeken. Ervaringen en impressies werden aansluitend gedeeld. Wat gaat daarin goed, wat kan beter? En hoe inspireert je dat voor jouw eigen business?

De gebruikelijke Manager meet up, waarin de managers in groepen van vijf met elkaar in gesprek gaan, leverde behalve waardevolle inzichten ditmaal ook enkele afspraken buiten onze HQ Events op. Wat een inspirerende omgeving! Ook nu weer een dag om met trots op terug te kijken.

Zin het volgend HQ event bij het hoofdkantoor van de HEMA? Klik op deze link.

HQ event bij RTL Nederland

Soms zeggen beelden meer dan woorden. Kijk en geniet van de persoonlijke sfeer, details, omgeving en leuke mensen bij HQ.

Wist je dat CliniClowns een eigen Efteling heeft?

Dat ik na mijn periode bij de Efteling opnieuw verrast zou worden door een sprookje, had ik die dag nooit verwacht.

Ik heb een afspraak met Miranda Kraaijenhagen, Manager Marketing & Communcatie bij CliniClowns. Na een indrukwekkende wandeling over een oud NS-terrein kom ik aan bij de voormalige wielendraaierij die tegenwoordig dienst doet als het hoofdkantoor van de bekendste, vrolijkste rode neus in Nederland.

Ook in Miranda’s gezicht bespeur ik iets vrolijks als ik haar de hand schud. Miranda stelt voor mij een rondleiding te geven. We komen langs de treinzits en allerlei moderne plekjes die ook voor Miranda en haar collega’s nog nieuw zijn. Ik ben onder de indruk van de manier waarop de hele merkbeleving terugkomt in het interieur.

‘En dan gaan we nu naar het college‘, zegt Miranda. ‘Oh, is er nog meer dan?’, denk ik. Eenmaal een aantal deuren door, ben ik stil van wat ik zie. Terwijl ik de Anton Pieck-achtige kleuren en een werkelijk prachtig gedetailleerd decor verwerk, vertelt Miranda met een knipoog dat zij dit ook wel eens ‘onze eigen Efteling’ noemt. Een belevenis toegankelijk voor heel speciale kinderen en hun gezin. We gaan een deur door en nog een deur, we lopen door een geheime… (nee, ik verklap het niet). Ping! Kippenvel! Wauw. En dit alles in een oude wielendraaierij, die al mooi was van binnen en buiten, maar in de kern dus een magisch geheim bewaart.

De deur van ‘het college’ gaat nog een keer open

Vereerd ben ik dat we het eerste HQ event van 2018 hier mogen houden. Eigenlijk gun ik iedereen een blik in dit prachtige gebouw. En helemaal wanneer je bedenkt wat voor een bijzondere stichting zich hierin huisvest. Een stichting die zich met de kracht van verbeelding inzet voor zieke en gehandicapte kinderen én sinds 2018 ook voor mensen met dementie.

Voor een select gezelschap gaat die ene deur naar het CliniClowns College op donderdag 15 maart nog één keer open. We spreken met elkaar over hoe je de juiste balans houdt tussen strategische en korte termijn vragen. We krijgen een CliniClowns-clinic over hoe je vanuit de clownstechniek meer leert zien. In de middag gaan we door met de Manager Meetups waarbij we samen, als beslissers in communicatie en marketing bij de mooiste merken van Nederland, de diepte in gaan rondom onze dagelijkse uitdagingen.

Aanmelden voor het bezoek aan CliniClowns?

Ben je (leidinggevend) manager van een gerenommeerde organisatie in jouw branche en wil je 15 maart aansluiten? Vraag hier een kennismakingsticket aan.

================

Over Corné en HQ exchange

Corné van Mechelen, is innovator, imagineer en founder van HQ exchange. Hij bezocht de afgelopen maanden meerdere hoofdkantoren van A-merken om te spreken met managers in communicatie en marketing. Uit die gesprekken ontstond het idee een netwerk voor deze vakgroep op te zetten bij een diversiteit van A-merken. Voor 2018 ontmoeten zij elkaar op verschillende manieren. Zo ook tijdens de HQ events bij CliniClowns, ABNAMRO, Holland Casino en Eneco. Kijk ook op: www.hqexchange.nl