“Klote zon” bij Eneco

Wie kent hem nog? Klote zon? En weet je ook uit welk jaar?

Donderdag mochten we op bezoek bij Eneco World. Zo’n 20 managers van diverse mooie A-merken waren present.

Allereerst luisterden we naar marcom manager Jolanda Ravenek, waarin ze naast een boeiend verhaal over de diverse campagnes (oa ‘klote zon’) ook haar persoonlijke ervaringen deelde. Wat ging er door haar heen op het moment dat demonstranten zich keerden tegen duurzame initiatieven? En….nou ja, je had er bij moeten zijn. Want HQ bijeenkomsten typeren zich juist door een integere setting waar eerlijkheid en openheid voorop staan. Meer zeggen we niet 😉 Bijzonder was het des te meer!

Je had erBIJ moeten zijn
Na een goede bak met gebak, werden we rondgeleid door het rijkelijk (natuur) verlichte hoofdkantoor aan de A20, waar Rotterdamse trots rondzingt. Kunst, een blitse koffiecorner en een restaurant, waar La Place trots op zou zijn. Dit wisselde zich af met het verhaal dat enkele duizenden bijen huishouden op het dak van de indrukwekkende, witte reus.

Het hart van de HQ events; de Manager Meetup
Terwijl we verwend werden met een luxe lunch, schoven we aan bij drie professionele moderators, die de managers door een bijzondere sparringsessie begeleidden; de Manager Meetup. En anderhalf uur bleek ook toen nog té kort voor de vele persoonlijke ervaringen, inspiratie en kennis die we eigenlijk wilden uitwisselen. ‘ Dit smaakt naar meer’, klonk het unaniem.

Alhoewel de zon zich deze dag wat verscholen hield, haalde niemand het in zijn hoofd haar te vervloeken. Zelfs niet 11 jaar nádat de commercial verscheen…

Op naar de winterzon op 28 november, bij het HQ van ING!